Vår teaterverksamhet är känd från SVT:s dokumentärserie "Den som får finnas"

Alla människor har rätt till gemenskap, tillhörighet och en meningsfull sysselsättning. Därför finns vi. Välkommen till en utvecklande vardag med sikte på arbetslivet!

Utveckling, gemenskap och arbete

Stöd & Resurs erbjuder arbetslivsinriktade verksamheter för dig från 16 år och uppåt. Vi kartlägger dina unika intressen och kompetenser – och därmed kan vi erbjuda en anpassad, strukturerad och meningsfull tillvaro varje vardag i veckan. Målet är att bidra till en personlig utveckling och främja din delaktighet i samhället. På sikt är syftet alltid att maximera dina möjligheter att

  • Coaching till praktikplatser
  • Teater- och tidningsverksamhet
  • Gemensam måltider
  • Motion och hälsa

Att få pröva sig fram i arbetslivet är ett viktigt steg i processen mot att skaffa en yrkesidentitet och därmed växa som människa. Därför gör vi allt för att hitta praktikplatser som på bästa möjliga sätt svarar mot de önskemål och intressen som du har.

 

Du bestämmer!

 

Vår dagliga verksamhet finns idag på två platser, i Älvsjö och i Solna. I Älvsjö finns stora möjligheter till pyssel och kreativt skapande och här finns även redaktionen för Antenn Magasin (läs mer på nästa sida). Vi finns i en fin lokal på bara någon minuts gångavstånd från Älvsjö pendeltågsstation.
I Solna (Lundagatan 7) ligger fokus primärt på studiestöd, fysisk aktivitet samt praktik- och arbetscoachning. Vi lägger mycket tid på social gemenskap och gör även studiebesök på intressanta arbetsplatser samt utflykter i och omkring Stockholm. Vi skräddarsyr en inriktning för varje individ oavsett om verksamheten utgår från Älvsjö eller Solna. Alla är välkomna att delta i Astroteatern!

Våra kreativa verksamheter

 

Vår mycket uppskattade och omtalade teaterverksamhet, Astroteatern, leds av skådespelaren och teaterpedagogen Erica Lernehav. Teatergruppen samlas varje vecka för att repetera och skriva manus. Utöver detta erbjuds du att delta i bland annat avslappningsövningar, träning i mindfulness och kroppsmedvetenhet, samt få stöd i att uppnå dina individuella mål. Efter överenskommelse är alla välkomna att delta!

 

Till Astroteatern

I vår egen tidningsredaktion, Antenn Magasin, producerar vi allt från reportage, krönikor och recensioner till noveller, serier och foto. Innehållet kan handla om dina egna intressen och passioner såväl som specifika ämnen, inte minst inom funktionsnedsättningar. Eget arbete blandas med skrivövningar och fotokunskap under ledning av erfaren personal. Antenn magasin finns både som papperstidning och på nätet.

 

Till Antenn Magasin

 

”Allt jag lärt mig i teatern har lett till ett ökat självförtroende och en ökad insikt i andra människor. Min värld är nu mer nyanserad, istället för svart-vit.”

Jenny
deltagare i Daglig verksamhet och Astroteatern

Solna

Stockholmsområdet

Läs mer

Älvsjö

Stockholmsområdet

Läs mer

Kontakta oss

Malin Aronsson

Malin Aronsson

Verksamhetschef daglig verksamhet, Stockholm (föräldraledig)

Tel: 0707–262 095

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår