Stöd och utveckling i hemmiljö

Nominerade till Kvalitetspriset 2015 av Solna Stad

 

Ett eget hem ska utgöra en trygghet, ett plats för återhämtning och vila i ett emellanåt hektiskt och splittrat vardagsliv. Vi hjälper till att få det att fungera!

Stöd och utveckling i hemmiljö

Vårt övergripande mål är att stödja och motivera individen till ökad självständighet. Det gör vi bland annat genom att bygga och förstärka sociala nätverk samt samordna personens övriga insatser. Vårt arbete bygger på förtroende och tillit, varför boendestödet alltid utarbetas tillsammans med den enskilde. Vi arbetar med tydliggörande pedagogiskt material och upprättar alltid en genomförandeplan för att säkerställa att vi når de mål som insatsen fordrar. Våra fokusområden omfattar personer med:

  • Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
  • Intellektuella funktionsnedsättningar
  • Psykiska funktionsnedsättningar
  • Allmänt nedsatt social förmåga

Exempel på områden som vi ofta arbetar med:

  • Struktur i hemmet
  • Veckoplanering
  • Tvätt, städning och rensning
  • Post- och pappershantering
  • Budgetarbete
  • Matlagning

Vår personal har utbildning inom vård och omsorg samt påbyggnadskurser inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. För att få bästa möjliga översyn arbetar vi nära biståndshandläggare och personens övriga professionella nätverk, exempelvis kuratorer, psykiatriker, arbetsterapeuter och övrig vård- och omsorgspersonal.

Vår unika träffpunkt

 

En del av våra klienter är så kallade ”hemmasittare”; de bor hos sina föräldrar, saknar sysselsättning i vardagen och har ett bristande socialt nätverk. För vissa är hemmet också förknippat med ett visst mått av oro och stress. För den som önskar och vill erbjuder vi därför en trygg och neutral träffpunkt i våra lokaler på Lundagatan i Solna. Här kan man träffa sitt boendestöd enskilt eller delta i våra sociala träffar där fokus ligger på att öva på vardagssamtal och bryta social isolering - men även på att göra studiebesök och besöka föreläsningar.

Vårt sociala och utvecklande boendestöd är unikt som verksamhet och har blivit mycket uppskattat av såväl klienter som handläggare och kvalitetsutvecklare. Vi är väldigt glada över att ha blivit nominerade till Kvalitetspriset 2015 av Omsorgsakademin i Solna Stad.

"Träffarna har blivit ett sätt för mig att komma ut och träffa andra. Det blir ett sätt för mig att lära mig om de sociala koderna."

Kommentar från enkätutvärdering

Kontakta oss

Tone Persson

Tone Persson

Samordnare boendestöd, Stockholm

Tel: 070–710 31 81

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår