Dikter och böcker

 

Jag är ändå jag

 

Jag är ändå jag handlar om drömmen om att flytta hemifrån, ta körkort och bli världsberömd. Om att vara kär, hitta en verklig vän – och att våga vara sig själv.

Daniel, Mattias, Marcus och Robert är fyra vanliga killar med unika erfarenheter. De har alla Aspergers syndrom. Här skriver de själva om hur det är att få – och leva med – en diagnos inom Autismspektrum.

I drygt tjugo personliga berättelser diskuteras frågor som ”Ska jag berätta för andra?” och ”Vad är egentligen att vara normal?”.

Boken ger även konkreta råd om hur man klarar skolan, behåller en vän och orkar vidare när livet känns jobbigt.

 

Köp boken online här

 

Som en liten vit strumpa

 

Som en vit liten strumpa kretsar kring upplevelsen av att känna sig annorlunda, att vara den som ingen riktigt förstår – men som ständigt tvingas (och tvingar sig själv) till anpassning. Och hur alltsammans till slut rasar samman omkring en. Men det är också en språkligt lekfull och träffsäker skildring av att leva som A-barn, att inte bara heta Anna utan också ha diagnoserna Aspergers syndrom, ADHD och Atypisk Anorexi.

I denna bok får läsaren följa med från barnsben och framåt, ta del av alla vedermödor och glädjeämnen som ett liv i sorg och omsorg kan innebära.

Det här Alstret av Anna är en Ambition att på ett amusant, artistiskt och allvarligt sätt skildra ett annorlunda och vanligt liv med Anna.

 

Till Prenumerationen


Till Prenumerationen

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår