Vårberget i Skärholmen (för killar)

 • I Vårberg ligger vårt HVB-hem för killar i åldrarna 18 till 40 år, med närhet till både tunnelbana och skogsområden. Här finns sex platser med en stabil, flexibel och erfaren personalgrupp. Killarna hos oss har ofta en Aspergerdiagnos, tillsammans med ADHD och ibland andra psykiatriska tilläggsdiagnoser. De har upplevt många misslyckanden i livet och många insatser som inte fungerat.

  Vi klarar det som andra inte lyckats med. Hos oss finns inte begreppet ”att straffa ut sig”. Med gedigen kunskap om NPF och ett medmänskligt bestående bemötande jobbar vi sakta men säkert bort från de beteenden som har gjort det svårt för våra boende att klara sig i samhället.

  Hos oss är det viktigt att hitta individuella, flexibla lösningar för att hitta en meningsfull sysselsättning. Den boendes egna intressen är ofta det vi tar avstamp ifrån. Det kan vara bilverkstäder, studier, datorer, djur eller ett stort intresse för film. Utifrån detta hittar vi lösningar, stora eller små, som möjliggör en kontinuerlig aktivitet.

  Utifrån detta kan vi bygga rutiner och strukturer med personal nära till hands för att klara de utmaningar som tidigare nästan varit ”omöjliga”. Till boendet finns flera andra insatser knutna, såsom professionell handledning, psykiater, psykolog och sjuksköterska från Inside team.


 • Sophia

  Björn Johansson

  Placeringsfrågor
  • 0702-62 32 14

  kleopatra_

  Kleopatra Mitras

  Verksamhetschef
  • 0704-41 22 15

  Besöksadress

  Vårbergsvägen 63
  127 43 Skärholmen