Fagerhult

 • Verksamheten på Fagerhult vänder sig till barn och ungdomar i åldrarna 7-21 år med neuropsykiatriska diagnoser i kombination med intellektuell funktionsnedsättning, och/eller traumatisering och problemskapande beteende. På korttids träffas vi i fasta grupper uppdelade efter ålder, intresse och stödbehov. Verksamhet sker framförallt på helg, men även på vardagsdygn, och anpassas efter den enskildes individuella behov.

  Vi tycker det är viktigt med kontinuitet för våra deltagare. Därför arbetar vår personal hela vistelsen på helg och deltagaren träffar samma personal varje vistelse. På Fagerhult är personaltätheten hög. Utbildningsnivå hos personalen varierar men alla har minst eftergymnasial och relevant utbildning. De flesta har många års erfarenhet av målgruppen och alla brinner för att arbeta med barn och ungdomar.

  På Fagerhult finns mysiga och funktionella utrymmen inomhus för att exempelvis leka, spela dataspel, se på film eller pyssla och rita. Vi har även ett sinnesrum där barnen kan slappna av och hitta nytt fokus. I trädgården finns en lekplats med gungor och rutschkana samt studsmatta, där barnen ofta leker och där vi grillar eller har picknick. Vi gör aktiviteter som ridning, bowling, bad eller bio.


 • kleopatra_

  Lena Larsson

  Enhetschef ungdomsboende och korttidsvistelse med övernattning
  • 0761-18 42 02

  Besöksadress

  Lane 2349
  451 93 Uddevalla